Om

Lejligheden:


Adresse: 3136 Britannia Blvd. Apt C, 34747 Kissimmee, FL


Lys, lækker og ferielejlighed beliggende på 1. sal med udsigt over den smukke dam. Lejligheden er beliggende i det hyggelige gated ressort Villas at Island Club nær Orlando, som er et område med flere af verdens største turistattraktioner. Lejligheden er 126kvm, har 3 soveværelser alle med walk in closet og 2 badeværelser. Der er i alt 6 sovepladser  samt en sovesofa og sammenklappelig gæsteseng, som kan slås ud, hvor i ønsker det. Der er ydermere 2 barnesenge til børn op til 3 år.

Stuen, spisestuen og køkkenet er i et, og fra master bedroom er der adgang til den åbne 14 kvm. altan med udsigt over den lille sø/dam.

 

Lejligheden ligger 35 min. kørsel fra Orlando lufthavn.  Vælger man at flyve til Ford Lauderdale eller Miami, skal man forvente en køretid på min. 3 timer og en udgift til  betalingsveje på ca 110kr hver vej. Man kan også flyve til Tampa, som ligger ca. 1 times kørsel fra lejligheden.


I nærområdet ligger flere store førsteklasses golfbaner, hvis man har interesse i at spille golf. Lejligheden ligger 12 min. kørsel fra Disney’s skønne parker, 20 min. fra Seaworld og 25 min. fra Universal Studios og det nye store vandland Volcano Bay. Der er over 160 forskellige restauranter, to af verdens største mærkevareoutlet’s samt store shoppingcentre, som alle ligger i kort afstand fra lejligheden. 5  minutters kørsel fra lejligheden ligger der supermarkeder, Mc Donnalds, Dunkin Donuts, CVS, Pizza Hut og mange andre spisesteder.


Start ferien med at handle dagligvarer m.m. i ALDI, som ligger 2 km fra lejligheden. De er klart de billigste, men udvalget er også noget mindre end Publix, Walmart og Target, hvor man så kan handle det, som ALDI ikke sælger.

ALDI sælger i øvrigt rugbrød :-),( de kalder det Deutsche Küche Sunflower Seed Bread)


Til lejligheden hører fælles motionscenter med cardio- og styrketræningsmakiner. Derudover er der også en tennisbane og en asfalteret plads til basketball m.m. De to  poolområder med spa er til fri afbenyttelse, og det tætteste ligger 40m fra lejligheden, hvor der også er gratis liggestole, parasoller og WIFI. Poolens dybde er fra 90 til 170 cm. Slutteligt findes et grillområde tæt på lejligheden, hvor der er grill, bænke og borde til fri afbenyttelse.


Der er elektronisk styret aircondition i hele lejligheden, fladskærms tv i alle soveværelser og i stuen. Derudover er der Apple-Tv, Playstation 4 og 100 Mbps trådløst internet. Alt i hårde hvidevarer som er installeret sepmber 2018 samt føntørrer, strygejern, sengelinned, håndklæder m.v.  Der er også to højstole, en juniorstol og to weekend-babysenge.

Opvasketabs, vaskemiddel, skraldeposer osv. må bruges af alle, vi beder dog om at man køber nyt og fylder op, så der altid er til de næste lejere.  Indtjekning er fra kl 16.00 og udtjekning kl 10.00. Obligatorisk rengøring ved afrejse koster 700kr.


Skriv til os for at få en pris på præcis de dage I ønsker at leje lejligheden, på mail camillalykke84@hotmail.com, eller via kontaktformularen her på hjemmesiden.Gennemsnits dagtemperatur i Orlando (fra kl.10 til kl. 22) :


Januar: 21 grader

Februar: 22 grader

Marts: 25 grader

April: 28 grader

Maj: 31 grader

Juni: 32 grader

Juli: 32 grader

August:33 grader

September: 32 grader

Oktober: 28 grader

November: 26 grader

December: 22 graderShopping:


De absolut bedste og billigste steder at shoppe, er i de 2 Premium Outlets. Her finder du mere 150 kendte mærkevarebutikker, med fint vareudvalg og lave priser. Det ene Premium outlet ligger på International drive og det andet ligger på Vineland Ave. Så er du på udkig efter et bestemt mærke eller brand, er det en god ide at tjekke butiksoversigten i hvert outlet. Mange mærker er dog repræsenteret i begge outlets.


Orlando byder, udover Factory Outlets, på mange shoppingcentre, bla. ”Mall at Millenia” og ”The Florida Mall”, som de nok mest kendte. The Mall at Millenia åbnede i 2002, og har mere end 150 højtprofillerede mærker, som Burberry, Gucci, Tiffany og Louis Vuitton, samt de velkendte Bloomingsdale og Macy’s.

Det ligeledes meget populære Florida Mall, byder på mere end 270 butikker, bla. Armani, Apple Store, M&M world og Cheesecake Factory.


Er du på udkig efter sportstøj og sko bør du kigge forbi Nikes Clearance Store i Orlando! Nike har flere outlets i Orlando med fint udvalg og gode priser, MEN i deres Clearance Stores er der mulighed for at gøre et decideret røverkøb. Varesortimentet kan variere indenfor de enkelte produktområder både hvad angår størrelser og farver (varierer fra dag til dag). Vigtigst er dog, at prisen er i bund - og det er den! Du finder butikken på 2573 Old Vineland Road, Kissimmee, FL 34746, eller ved restauranten Texas de brazil, outlet marketplace, 5259 International Drive, Orlando,FL 32819.


Vil du shoppe lækkert dameundertøj til rigtig billige outletpriser, så ligger den eneste Victoria’s Secret i et Premium Outlet på denne adresse: Orlando International Premiun Outlets, 4959 International drive, Orlando, FL 32819.


Hvis du har god tid, og du vil lave de bedste handler på tøj m.m., så skal du handle i nogle af de mange butikker, som sælger overskudstøj og tidligere års kollektioner fra de kendte amerikanske mærker. Her kan nævnes Ross, Marshalls, Beals og Burlington. De ligger over det hele, så det er klart et besøg værd...  I disse butikker er tøjet hængt op størrelsesvis på lange bøjlestativer, og så er det bare at starte fra en ende af og "bladre" sig igennem. Prisen er typisk 20-30% billigere end i outlet centrene, men samme kvalitet.


Husk altid at der kommer sales tax (skat og moms på ca. 6-8% af varens pris) oveni de listede priser.


Orlando er kort sagt et paradis for powershoppere, så sørg for at have god plads i kufferten eller køb en ekstra med hjem.


Betaling: 

I mange forretinger kan man ved kortbetaling vælge, om man vil betale i danske kroner eller dollars. VÆLG ALTID BETALING I DOLLARS, da kursen ved valg af betaling i danske koner er dårligere (ca 1-3%) end den din VISA-kortudbyder tilbyder.

Fordelen ved at vælge at betale i danske kroner på terminalen er, at du med det samme kan se, hvilket beløb der trækkes fra din konto. Så hvis du vil kende beløbet med det samme, så skal du vælge dette. 


ESTA: Ved indrejse i USA skal alle, der ikke har visum til USA, have et ESTA turistvisum. Dette giver dig ret til indrejse i USA i op til 90 dage ad gangen inden for en 180 dages periode. ESTA gælder i 2 år. Det er meget vigtigt med ESTA, da du får ikke dit boardingkort udleveret, hvis du ikke er ESTA godkendt eller har visum.

DER FINDES KUN EN ESTA ANSØGNINGSSIDE! Så lad dig ikke narre af andre sider, som skriver, at de tilbyder ESTA eller hjælp med udfyldelse af ESTA. 

Den rigtige side er:  https://esta.cbp.dhs.gov/esta

Du kan også downloade appen i Appstore eller Google Play


Du skal ved ansøgning bruge dit pas, en e-mailadresse og et kreditkort.


Husk, at skal du mellemlande i Canada, så skal du også have Eta, som er canadisk turistvisum.


Alle reglerne vedr. pas og visum findes på UMs hjemmeside: (Der er intet krav om at pas har gyldighed efter rejsens afslutning)

https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/usa


Vær også opmærksom på, at der gælder regler, hvis rejsen er med børn, og kun den ene forælder rejser med. Se:

https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/boern-unge-paa-rejse

 

https://politiken.dk/rejser/nyheder/flyoglufthavne/art5457403/Sådan-er-reglerne-hvis-du-skal-rejse-til-USA-med-et-barn


ID.   

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID i USA. Du bør altid have dit pas på dig og have en kopi af dit pas opbevaret et sikkert sted. Myndighederne kan foretage identitetskontrol overalt i USA. Kørekort er ikke godkendt rejselegitimation, men accepteres i de fleste tilfælde. Ankomst:

Ved ankomst fra et Shengenland til enhver lufthavn i USA bliver alle ikke-amerikanske statsborgere registreret. Der bliver taget et billede af dig og dine fingeraftryk bliver taget elektronisk. Derudover kan du godt regne med at blive stillet en del spørgsmål vedr. dit formål med din rejse til USA, og hvor du skal bo, hvor mange kontanter du medbringer m.m. Mange føler dette er lidt ubehageligt, men det er helt standard. Husk at du ikke må medbringe fødevarer fra Danmark og ind i USA.


Billeje, vejafgift og trafik:

Leje af bil i USA er et must for at få en god oplevelse, og det er ikke svært at køre bil i Florida, hvis man er en normalt rutineret bilist. Bare husk at man i USA må svinge til højre, selvom der er rødt, og så overhaler man også højre om (selvom det ikke er lovligt). Det er stadig lovligt at tale i mobiltelefon under kørsel, så længe man ikke laver andre trafikale fejl.


Der er mange firmaer, som udlejer biler, og de kan lejes i alle størrelser.

Alle de udlejningsfirmaer, som ligger i lufthavnen, har nye og fine biler.

Et godt tip til at finde en billig udlejningsbil er momondo eller expedia, som sammenligner priser fra næsten alle de store udlejningsfirmaer. Nogle af udlejningsselskaberne ligger udenfor lufthavnsområdet, og de er oftest billigere, men ligger 10 min kørsel fra lufthavnen. Du skal derfor med en gratis shuttlebus for at komme derud. Bilerne er mindst lige så gode som de andre udlejningsfirmaer, men når du booker gennem eks. vis Momondo, så er der ikke altid inkluderet forsikring. Derudover kan man oftest ikke benytte eget sunpass.

Med de billige udlejningsselskaber bliver der oftest også opkræet et meget stort depositum, så vær også opmærksom på dette. (op til 17.000kr)

Tjek i øvrigt nettet for rabatkuponer / rabatkoder inden du bestiller.

Priserne på udlejningsbiler svinger meget, så book ikke med det samme, men hold øje med priserne gennem et stykke tid. De fleste tilbyder afbestilling helt frem til dagen før afhentning, så selvom du har booket, kan du stadig nå at ombooke, hvis prisen skulle falde.  


Næsten alle udlejningsfirmaerne vil ved din ankomst forsøge at få dig til at tegne alle mulige forsikringer, som man sjældent behøver, da det er dækket af din rejseforsikring. Find ud af hvad du har brug for inden du tager hjemmefra, for man tænker ikke så klart efter 9 timers flyvning. Booker du gennem en dansk hjemmeside er de forsikringer du skal have oftest inkluderet. Du skal som minimum have 3. party insurance, LWD og CDW, som kort fortalt er ansvars- og kaskoforsikring.

Mastercard og VISA-Platin tilbyder til nogle af deres kort gratis bilforsikring i USA, så undersøg om du er dækket, hvis du har et sådan.

Du skal naturligvis kunne fremvise et gyldigt kørekort for at få udleveret udlejningsbilen. 


HUSK dit kørekort, da vores kørekort-appen IKKE accepteres.


Se evt: www.highways-usa.com/billeje-usa og www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usaGPS koster urimeligt meget at leje gennem udlejningsselskaberne, så har du en smartphone, anbefaler vi, at du bruger dennes GPS. Tjek lige, at dit dataforbrug også gælder i USA inden du bruger din telefons GPS. Husk en autolader til din telefon, da det bruger meget strøm at bruge GPS på telefonen.


Lad være med at tilkøbe biludlejningsselskabernes "return empty" ordninger. De opkræver dig for en fuld tank uanset, om du afleverer bilen halv fuld.  Tank bilen på en af tankstationerne nær lejligheden, og så vil benzinmåleren stadig vise fuld når du afleverer den.   


Autostol til børn er lovpligtigt og meget dyrt at leje (ca. 12-15 dollars pr dag). Så medbring jeres egen eller køb en straks efter ankomst. De fås billigt i Target eller Wallmart, som er ligesom Bilka. Skal man være i USA mere en uge, kan det bedst betale sig at købe en. De fleste  flyselskaber tilbyder i øvrigt, at man kan medbringe autostol og barne/klapvogn gratis.


Promillegrænsen i Florida er 0,08% BAC


Overtrædelser for at køre for stærkt eller over for rødt lys i Florida bliver ofte fanget på kameraer, som er opsat i kryds eller på strækninger, hvor der ofte bliver kørt for stærkt. Bøden sendes efterfølgende til Danmark gennem biludlejningsselskabet.

Derudover er færdselspolitiet, Highway Patrol,  tit markeret med ”State Trooper” på siden af de brune biler heller ikke blege for at give bøder til turister, som blæser på fartgrænserne m.m. 

Efter reglerne skal man som dansker have et internationalt kørekort for at køre i USA. Det fås på kommunen, koster 25 kr., og er gyldigt i 1 år.

I praksis har jeg aldrig hørt om, at politiet ikke har accepteret det normale danske plastikkørekort, men vil du være sikker, så skal du en tur på kommunen.  


Flere af de store motorveje/ekspressveje er betalingsveje og koster mellem 1 og 15 dollars at benytte. At køre fra Orlando til Miami koster ca. 17 dollars. Du kan de fleste steder betale kontant ved de personbetjente bomme eller, som vi anbefaler, gennem udlejningsfirmaet leje et ”sunpass”, som er det samme som en brobizz. (Vær dog opmærksom på, at nogle biludlejningsselskaber er helt urimelige med deres priser for denne service.) Det er meget billigere med sunpass end med kontant betaling, og med sunpass du kører bare igennem betalingsanlægget uden nogen ventetid overhovedet. Til sidst bliver du faktureret af biludlejningsselskabet for dine gennemkørsler gennem betalingsanlæg. 

Vælger du at køre gennem en sunpassbane uden at have et sunpass, koster det typisk 100 dollars i bøde.

Du kan også vælge at købe dit eget sunpass i bl.a. Publix, Walgreens m.m. Det koster fra 5$, og så naturligvis det beløb du forbruger ved at køre gennem div. betalingsanlæg. Vær opmærksom på, at nogle udlejningsfirmaer ikke accepterer brug af eget sunpass.

Man kan sagtens køre rundt uden brug af betalingsvejene, men det tager oftest lidt længere tid. Set evt. din GPS til "undgå betalingsveje", så gør den det for dig.

Et eksempel: Kørsel fra Orlando lufthavn til lejligheden tager 35 min med brug af betalingsveje. Undgår du betalingsveje tager det 48-52 minutter afhængig af trafikken. 


Vand:

Vandet i Florida kan godt drikkes, men det er kloret i forbindelse med rensningen, så det smager af klor. I øvrigt kan man i div. supermarkeder købe 24 x 0,5l kildevand for 3-4$, så det er klart at anbefale. Det er ”blødt” vand, og derfor skal der ikke bruges så meget sæbe til div. ting som i Danmark.


Medicin:

Medicin er billigt i USA. Specielt håndkøbsmedicin, vitaminpiller, kosttilskud og tandblegningsmidler er billige og kan købes i supermarkeder, CVS og Walgreens. Eksempelvis koster 500 stk. Panodil typisk 8-10$.

Der forhandles også piller, som der i daglig tale hedder day- og nigthtime pills. (det står i øvrigt også på pakken) De er fremragende til lindring af influenzasymptomer.

En ting vi har haft stor glæde af er sovepiller til børn, som også kan købes i de ovenstående forretninger uden recept. De fås udformet som og smager som vingummi eller i flydende form. De indeholder 1mg. melatonin, som er et homon der naturligt producerers i hjernen og øjets nethinde. Pillerne er derfor helt ufarlige og kan i øvrigt også købes i Danmark, men på recept. Det er fremragende til at få juseret døgnrytmen hos de små efter en lang flyvetur. (Google evt.: Zarbee´s melatonin kids)

Samme piller med højere indhold af melatonin findes også til voksne.

 

Amerikanske navne på håndkøbsmedicin:

Aspirin = Kodimagnyl

Ibuprofen = Ibuprofen

Acetaminophen = Panodil (fås også flydende i flydende form og som tyggetablet til børn, ligesom vi har i Danmark)   

   

Telefoni:

At bruge telefonen i USA til at sende SMS eller ringe til Danmark kan være meget dyrt, så brug i stedet e-mail eller Skype/viper/facetime, når du er på WIFI.

1mb data koster 120kr, så husk at slå dataroming og mobildata fra inden i ankommer til USA.

Eksempelvis bruger startsiden på Ekstra Bladet 4-6 MB, så at gå på Ekstra Bladet for lige at se nyhederne ville koste over 500 kr!!!

De fleste danske mobilabonnementer i dag er incl. data og telefoni i USA, men tjek inden du tager hjemmefra.


Er du typen, som gerne vil være online hele tiden, og dit DK abonnement ikke dækker USA, anbefales du et taletidskort ”prepaid sim card”, som kan fås hos AT&T, T-Mobile eller nogle af de andre mobilselskaber. Det koster typisk 10-40 dollars for sådan et og giver dig 3-5 GB data og fri sms og tale til us-numre.


Kuponer:

Amerikanerne elsker kuponer og næsten alle forretninger, forlystelser og restauranter bruger dem. Kuponerne giver oftest rabat, men kan også give ex. en gratis forret, hvis man køber en hovedret m.m.  Men hvor får man kuponerne? 

Det letteste er at køre ind til en af de private billetboder langs Hwy 192. Der ligger mange forskellige gratis reklamehæfter, som alle indeholder kuponer til udklipning. Restauranterne "Golden Corral" har også en del kuponhæfter liggende i deres udgangsparti, bl.a. med rabatkuponer til dem selv.. ;-).

Du kan også finde store besparelser ved at købe gavekort til restauranterne på nettet. Vi har med stor succes brugt leeleesgiftcards.com, hvor der  kan findes gode rabatter på elektroniske gavekort. Husk at tjekke gavekortets værdi når du ankommer til det sted, hvor det skal bruges, inden du bestiller. Vi har een gang oplevet at gavekortskoden ikke virkede. Det skev vi til dem, og kort efter sendte de et nyt gavekort, som virkede.

Cardcash.com er også en god hjemmeside, hvor man kan købe elektronsike gavekort til næsten alle restauranter. Cardcash opkøber gavekort fra personer, som har købt eller fået et gavekort til en butik eller restaurant, som de ikke vil benytte. Cardcash opkøber gavekortene og sælger dem så videre med en lille fortjeneste, men til gengæld garanterer de også, at det virker. 

Cardcash hjemmesiden er geografisk IP-adresse beskyttet, så du kan ikke tilgå den fra en dansk IP-adresse. 

https://www.cardcash.com/